Indtast din email og modtag ny kode


  Luk

Hovedsponsor

Dissing, Dissing, Las & Dissing

IMG_5832.JPG
13-11-2016

Den grimmeste mand i byen

 

Tilbage i `69 fik sangen ”Den grimmeste mand i byen” liv. Her ca. 47 år senere, gjaldede sangen ud over Hjallerup by fra, hvad der nu må anses som en af Danmarks absolutte musik-spidser, Povl Dissing. Som en af landets bedste fortolkere og vægtigste stemmer, fremstår han om ikke andet, så musikalsk, som ”Den smukkeste mand i byen”.

 

Povl Dissing er noget af det nærmeste, man kan komme den nationale stemme, for få er deres danskhed så bevidst i deres kunst og udtryk som ham. Han har i over 50 år holdt sig aktuel på musikscenen, enten solo, i samarbejde med f.eks. Benny Andersen, Peter Thorup og Thøger Olesen eller i forskellige konstellationer som f.eks. Beefeaters og nu i ensemblet Dissing, Dissing, Las og Dissing. 

I ryggen har han nu sønnerne Rasmus (kapelmesteren), Jonas (strengeplejeren og blæserafdeling = mundharmonika) og ikke mindst vennen (og koncertmesteren) Las Nissen. De har siden 90´erne spillet sammen, og fremstår som en stilsikker enhed, der ved hvor meget og ikke mindst hvor lidt der skal til for at løfte sangene. De fire mestrer sammen at formidle de iørefaldende og originale sange, der forener tekst og musik.

I første halvleg fik vi fantastiske versioner af bl.a. CV Jørgensens ”Skygger af skønhed” og ”Ta´ fri ta´ fri”, skrevet af vennen Laus Bengtsson, som stod for samtlige tekster på Povl Dissings hovedværk, ”Dissing” fra 1969, der i folkemunde blev kaldt ”Nøgne øjne” – titlen på en af sangene på pladen, som vi heldigvis også fik fornøjelsen af at høre denne aften.

Numrene holdes sammen af fabulerende anekdoter fra Povl Dissing, der fortaber sig ud i nye sange og universer. Som f.eks. når (fastnet)telefonen ringer, og i den anden ende er der noget der koger over for Benny Andersen og om lidt efter er kaffen klar på "Svantes lykkelige dag”.

Lykkelige kunne publikum også gå til pause, efter at have hørt et par numre fra Dissing sønnernes lydside til Jacob Martin Strids berømmede bog, ”Mormors gebis”.

Anden halvleg åbnes med tre numre uden Povl. Bl.a. luftes et nyt nummer, fra et kommende 5. album fra Dissing brødrene og Las.

Herefter gav ”Den grimmeste mand i byen” flere smagsprøver på evnerne som fortolker. Politik, dødsfald, skilsmisser og livet i al almindelighed blev vendt og drejet. Vi får numre som Thøger Olsesens fordanskning af Shel SIlverstein sangen, ”25 Minutes to Go” på dansk ”25 min. endnu”, Halfdan Rasmussens ”Hør, nu tuder blæsten” og det hele blev lukket ned med, ”Snehvidekys”.

Povl Dissing, sønner og Las forenede denne aften generationerne, så alle aldre kunne gå derfra med en musikalsk og berigende oplevelse.

Nu ser Hjallerup Musikforening frem mod næste koncert med pianisten Mogens Dalsgaard og sangeren Nickie Dalsgaard, d. 25/11. Derefter følger den store julekoncert med intet mindre end Rasmus Lyberth, d. 8/12.

 

Vi støtter musikken

Ultimate Web A/S