Indtast din email og modtag ny kode


  Luk

Hovedsponsor

Anmeldelse af Fairport Convention

Fairport.JPG
14-11-2017

Fairport Convention er i disse tider på deres 50 års jubilæumsturné, en tour, der gav plads til et besøg i Hjallerup før store koncerter i Uppsala, Oslo og Trondheim.

I 1969 fik gruppen det helt store verdensomspændende gennembrud med pladen ”Liege & Lief”. Dengang talte gruppen også violinisten Dave Swarbrick, guitaristen Richard Thompson og den kvindelige vokalist, Sandy Denny. Pladen betegnes som den ultimative folk/rock udgivelse.   

Koncertsalen på Hjallerup Kro var fredag 6. oktober i stærkeste opstilling hvad angår intimitet og lyd. Med runde borde og bagtæppet oppe bliver det ikke bedre – altså når musikere og lydfolk leverer varen, - og det gjorde de til udmærkelse.

Koncerten indledtes flot og instrumentalt af violinisten Ric Sanders, der aftenen igennem viste at han beherskede sit instrument til fulde. Med over 70 pladeudgivelser i bagagen er der nok at gribe i, og koncerten blev et skønt mix af nyt og gammelt. Fra en svunden tid fik vi store hits som ”Meet On The Ledge”, ”Genesis Hall”, smukke ”Port Meirion”, ”Walk A While” og ikke mindst velkendte ”Farewell Farewell”, som Sandy Denny udødeliggjorde i 1969. Sangen er sjældent på Fairport Conventions setliste, men lige netop i Hjallerup var den. Forsanger og guitarist Simon Nichol gav sin fine version af sangen.

I den nyere afdeling fik multiinstrumentalist og vokalist Chris Leslie meget plads. Hans lyse sprøde stemme stod flot til tempofyldte og folkelige numre som ”The Devil´s Work, ”Around The Wild Cape Horn” og i særdeleshed John Gaudie fra ”The Cropredy Box”.   

Bassist Dave Pegg og trommeslager Gerry Conway bandt vanen tro det hele sammen til en større enhed. ”Peggy” har på sin 5-strengede bas gjort det til perfektion siden dannelsen af Fairport Convention i 1969, og Conway på samme vis siden han checkede ind i 1998. At koryfæer som Paul McCartney, Steeleye Span, Ralph McTell, Cat Stevens og mange andre igennem tiderne har anvendt de to som studiemusikere, siger ikke så lidt om deres formåen. Skal der lyde et lille suk må det være, at Conway ikke benyttede fuldt trommesæt, men ”nøjedes” med sin ”spanske papkasse” og et par highhats.

God musik, tydelig spilleglæde, humor og fjollerier fra særlig Peggy og Sanders side, satte rammerne for en fin aften på Hjallerup Kro.

Frontmand Simon Nichol rettede efter koncerten en særlig tak til Jeanette og co. - ja, til hele personalet på Hjallerup Kro for udsøgt service og forplejning.

Se billeder fra koncerten HER

 

Vi støtter musikken

Ultimate Web A/S